KUĆICE ZA IGRAČKE


Radionica služi podizanju svijesti o preprekama koje se pojavljuju u životu osoba sa invaliditetom. Učenici razvijaju toleranciju, suosjećanje i maštovitost dok ih poticemo na istraživanje zanimljivosti vezanih za temu te osmišljavanje koncepta kroz skice i razgovor. Učenici kroz cijelu radionicu surađuju sa drugom grupom učenika koja izrađuje igračke sa invaliditetom, odlučuju se za koju će igračku izrađivati kućicu, zajedno komentiraju i raspravljaju o mogućnostima.
Pitanja koja se postavljaju su kako utjecati na olakšavanje života osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti djelovanjem u našoj neposrednoj okolini, koliko društvo u kojem živimo prihvaća važnost svjesnosti o arhitektonskim barijerama i da li tu toleranciju sprovodi u djelo?
Jesmo li u mogućnosti razviti empatiju i nova razumijevanja stavljanjem sebe u ulogu arhitekta koji kreira dom za osobu/igračku sa invaliditetom?


1. travnja 2019.









































WeAllArt

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nema komentara:

Objavi komentar