IGRAČKE SA POSEBNIM POTREBAMA


Projekt je prvenstveno učenike potaknuo na razmišljanje o važnosti poštivanja različitosti, te krhkosti života. Izrađivanjem vlastite igračke/životinje s poteškoćom razvili su viši stupanj empatije prema pojedinom zdravstvenom problemu ali i osvijestili važnost razgovora na ovu temu.
Učenici su na raspolaganje dobili ostatke neiskorištenih tkanina, razne botune, konce, igle i ostali materijal potreban za izradu krpenih igračaka. Prije same izrade na bijelom papiru crtaju skice, te razvijaju ideju o tome kakvu će igračku izraditi, dana im je potpuna sloboda prilikom izražavanja.
Radionica je učenike polaznike potaknula na otvoren razgovor o osobama s invaliditetom te u određenoj mjeri smanjila tabu na tu temu. Osvještavanjem i razgovorom na tu temu problem osoba s invaliditetom ili nekim drugim zdravstvenim teškoćama učinili smo vidljivijim, a samim time i društvo u kojem živimo tolerantnijim.


1. travnja 2019.





















WeAllArt

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nema komentara:

Objavi komentar